Zand cement dekvloeren

Snelle droogtijd

Zand cement dekvloeren
dieselpomp voor stroom huren
Woonunie Deventer zand cement vloer
zandcement vloer keuken

Deklaag van geselecteerd zand, cement en water

Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen en bedrijven wordt een vloer afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van geselecteerd zand, cement en water is ideaal om leidingen weg te werken. Leidingen voor water en elektra maar ook voor (vloer)verwarming. Is de harde, vlakke vloer droog, dan vormt deze een uitstekende ondergrond voor afwerking met de door jou gewenste vloerbedekking.

Druksterkte van een zandcement dekvloer

In overleg bepaalt Stuc Totaal Afbouw de dikte van de zandcement dekvloer. We bepalen de dikte op basis van de gebruiksdoelen en de daarbij gewenste druksterkte. Een passende druksterkte bereiken we door de juiste mengverhouding van zand, cement en water in combinatie met de dikte van het aanbrengen. Voorbeelden van druksterktes zijn Cw7 (woningbouw), Cw12 (scholen en kantoren) en Cw16, Cw25 (bedrijfsgebouwen en garages).

Droogtijd zandcement dekvloer

De zandcement dekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Na 24 uur is de zandcement dekvloer beloopbaar. Dat is nog te vochtig voor het monteren van een afwerkvloer. Door aan de mortel een verharder toe te voegen, lukt het echter de droogtijd te verkorten.

Vloerverwarming in de dekvloer

Bij een zandcement dekvloer die we over een vloerverwarming leggen, is het goed een kunststofvezel toe te voegen. Dit levert betere wapening en warmtegeleiding op. De kunststofvezels voorkomen ook krimpscheuren.

Zandcement dekvloer afwerken

Voor specialistische toepassingen is het goed de zandcement dekvloer verder af te werken. Zo is het mogelijk om de vloer te verdichten, te schuren, af te vlakken en superglad te polijsten met een vlindermachine. Stuc Totaal Afbouw kan ook een slijtvaste laag aanbrengen door middel van een cementpapje. Dit voorkomt het ruw lopen van de vloer. Stuc Totaal Afbouw beschikt over een dieselpomp. Daarom hebben wij op locatie geen krachtstroom nodig en zijn selfsupporting. Voor kleinere vloeren komen we met een minisilo.

Droogtijd zandcementdekvloer versnellen

Door toevoegen van versneller aan de mortel van een cementdekvloer kan de droogtijd verkort worden naar maximaal 7 dagen.

Schade?
Doe een melding

Lekkage, brandschade,… heel vervelend maar gelukkig ben je goed verzekerd. Het is verstandig om je goed voor te bereiden op het bezoek van de schade-expert van jouw verzekerings-maatschappij. Nodig daarom Stuc Totaal Afbouw uit voor een eerste inspectie.

Vraag een vrijblijvende
offerte op maat aan

Aan de hand van de ingevulde gegevens neemt de aangewezen persoon binnen ons bedrijf contact met je op voor het maken van een afspraak. Wij maken altijd een afspraak en bekijken de woning / het pand graag zelf. Daardoor brengen wij een realistische offerte uit aansluitend bij jouw wensen. Plan een interieuradviesgesprek.

welkom bij stuctotaalafbouw