Metalstud plafonds

Vlak en naadloos

Systeem van metalen profielen en gipskartonplaten

Metalstud plafonds bestaan uit een systeem van metalen profielen en gipskartonplaten. Bij metalstud plafonds kan afhankelijk van de bouwsituatie en de eisen gekozen worden voor verschillende draagsystemen:

  • Een metalstud plafond dat direct tegen een houten vloerconstructie wordt gemonteerd met hulp van directophangers.
  • Een verlaagdmetalstud plafond, dat kan worden afgehangen aan de bovenliggende vloerconstructie. Dit plafondtype heeft een enkel of een dubbel draagsysteem van stalen profielen.
  • Een vrijdragendmetalstud plafond, dat los van de vloerconstructie wordt gemonteerd. Deze constructie zorgt voor een hoge geluidsisolatie.

Een metalstud skelet heeft vergeleken met een houten regelwerk zowel op het gebied van de montage als in het eindresultaat, een aantal belangrijke voordelen:

  • Een metalen profiel is altijd recht en werkt niet.
  • Een metalen frame is sneller gemonteerd.
  • De C-profielen zijn snel op maat te maken en worden daarna eenvoudig in de U-profielen geklemd.
  • Doordat de C-profielen in de U-profielen klemmen, werk je altijd in een recht vlak.
  • Het metalen frame is vele malen lichter dan vergelijkbare houten constructies.

Gebruik van profielen

Vrijdragende plafonds worden opgebouwd uit horizontaal gemonteerde metalstud C- en U-profielen met een beplating van gipskartonplaten. Met dit systeem kan eenvoudig een verlaagd plafond worden gerealiseerd. Er ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie doordat het skelet volledig los van de bovenliggende constructie is gemonteerd, Metalstud plafonds zijn zowel met geaccentueerde voegen als vlak en naadloos te creëren.

Schade?
Doe een melding

Lekkage, brandschade,… heel vervelend maar gelukkig ben je goed verzekerd. Het is verstandig om je goed voor te bereiden op het bezoek van de schade-expert van jouw verzekerings-maatschappij. Nodig daarom Stuc Totaal Afbouw uit voor een eerste inspectie.

Vraag een vrijblijvende
offerte op maat aan

Aan de hand van de ingevulde gegevens neemt de aangewezen persoon binnen ons bedrijf contact met je op voor het maken van een afspraak. Wij maken altijd een afspraak en bekijken de woning / het pand graag zelf. Daardoor brengen wij een realistische offerte uit aansluitend bij jouw wensen. Plan een interieuradviesgesprek.

welkom bij stuctotaalafbouw